dimarts, 2 de maig del 2017

L'eriçó

Avui la meva princesa fa 18 anys!
Ella és una amant dels animals, una futura veterinària, i aquesta nit rebrà el meu regal... Li he fet un pastís que segur que li encantarà. El problema és que no sé si se'l voldrà menjar... Coneixent-la és capaç de guardar-lo en formol...

Abans de començar vull donar les gràcies a l'Anabel, una molt bona amiga que m'ha ajudat a tirar aquest projecte, i d'altres que vindran properament, endavant. A l'Anabel la podeu seguir al seu blog personal besosdeamore on parla de moda, família, i cuina o a les xarxes buscant @besosdeamore.

Ara sí, endavant!


Per començar hem fet el primer pa de pessic en un motlle rodó de 18 cm, i el segon l'hem cuit en un bol de vidre. El mateix que vaig fer servir per fer el MIC del Jan.
A continuació, hem fet els talls per farcir-lo de buttercream de xocolata, sé que la Inés prefereix els de gerds, però... Inés parla-ho amb la mama!!!
El pastís de la part superior, com podeu veure en la imatge no està farcit i és que hem hagut de vigilar molt que no es trenqués. L'eriçó té un cap una mica allargat i l'opció que hem trobat ha estat col·locar-hi un plat de plàstic (no teníem res més) perquè tingués un suport.
L'esquena també ens va quedar una mica curta, així que hi vam afegir un tros de pastís.
Bé, aquesta imatge l'he posada per ensenyar-vos que a la cuina s'ha d'aprofitar tot, i aquí hem aprofitat una mica de buttercream de color verd que teníem d'uns cupcakes de futbol que acabàvem de fer per l'aniversari de l'Aitor (fill número 3 de l'Anabel).

Quan l'escultura, després de tallar i retallar, ens ha agradat, hem procedit a cobrir l'eriçó amb una buttercream (mantega + sucre glaç) perquè ens faci de base per "encolar" el fondant.

És important que el eriçó en aquest punt quedi ben llis, així que l'hem cobert de paper film, i apa a allisar-ho tot abans de posar-lo a refredar.
Mentre el pastís refreda, faig un incís per parlar-vos del fondant que hem utilitzat. L'altre dia vaig anar al Party Fiesta i vaig trobar aquesta Pasta Americana de 3 kg a molt bon preu. He de dir que m'ha encantat. És molt fàcil de treballar, és elàstica i no s'esquerda amb facilitat. Val la pena! A més ve envasada al buit i en un contenidor de plàstic que facilita la seva conservació. El seu gust és bo, potser una mica menys dolça i amb menys gust de Marshmallows.

I ara que l'eriçó ja s'ha refredat, segueixo explicant el pas a pas...


Aquí ja veieu l'eriçó en una fase força avançada. Ja està cobert de fondant i ja tenim els detalls preparats, Les mans, els peus, els ulls i el nas amb detallat de cor. I no ens podíem deixar el llacet rosa...
Per fer els ulls i el llacet, hem fet servir el mateix fondant que hem tenyit amb colorants Wilton.



Per donar l'últim detall a aquest eriçó, hem preparat una buttercream de formatge i amb un broquet (boquilla) Wilton 233. Amb paciència hem anat fent pelets per tota la part posterior i fins a cobrir la part alta dels braços.
Us recordem que aquest pastís s'ha de guardar en fresc, però mai a la nevera. Quan estigui ben fresc, els pèls s'enduriran i l'efecte serà més bonic.

El toc final l'hem aconseguit amb la base del pastís, hem utilitzat una llosa quadrada on hi hem afegit les lletres del seu nom amb fondant i hem hagut de posar 3 boletes perquè puguin clavar les espelmes.

Per molts anys, Inés!!!








3 comentaris:

  1. A sigut un plaer com sempre, la veritat que m'encanta el resultat, un mes a la nostra llista, PER MOLTS ANYS INES!!!!

    ResponElimina
  2. Quina passada..ets una crakk😘😘😘😘😘
    Per molts anysss🎁🎁🎂🎂🎂🎂🎂😑🎉🎉🎉🎉🎉

    ResponElimina
  3. Quina passada..ets una crakk😘😘😘😘😘
    Per molts anysss🎁🎁🎂🎂🎂🎂🎂😑🎉🎉🎉🎉🎉

    ResponElimina