dimecres, 9 de novembre del 2016

Troncs de Nadal i altres

A demanda de la Mònica, una bona amiga de la Catalunya Nord, us passo un recull de les postres que vaig fer el Nadal passat, amb tutorials i consells per si els voleu fer.
Tarte Tatin façon Christophe Michalak
Aquesta tatin és molt original i no necessiteu ni màquines ni res especial. El que potser no tindreu a casa són els motlles de semiesferes però es troben perfectament a les botigues. Com que ja les he fet un parell de vegades us recomano que utilitzeu una mel molt bàsica, sense aromes. La base és una galeta bretonne que la podeu comprar al súper i menys feina (s'ha de ser pràctics) i el millor de tot... es pot congelar... bé millor congelar-les perquè es desemmotllaran molt millor i després només caldrà 1 hora per descongelar. Això també permet preparar-ho amb temps.
Per donar-li el toc final, al moment de servir hi podeu afegir una bola de gelat de vainilla o una mica de nata.



Recepta aquí


Mousse de xocolata

No hi ha gaires fotos però el més important... la base i per saber com fer-la mireu aquest vídeo.
Jo abans no  es refredés la xocolata hi vaig enganxar un crocant de fruits secs.
Pel que fa l'interior vaig fer nata barrejada amb una mica de Nutella i per coronar un Ferrero Rocher.
Una recomanació fàcil i que fa molt de goig!

Tronc de Nadal

Aquests no són els típics de braç de gitano però em van sembla fàcils i ràpids perquè no necessites forn, i el motllo te'l fas tu amb una ampolla de plàstic. Mireu aquí com fer-ho.
En vaig fer un de 3 xocolates seguint aquesta recepta (bûche 3 chocolats) però també es podrà fer amb aquesta que dóna menys feina (los fogones de Ana Sevilla).
L'altre tronc es tot de xocolata. Penso que vaig fer aquesta recepta: Bûche Forêt Noire.

 
Tortell amb pasta de full
Un tortell ràpid de fer i a l'abast de tothom! A casa va encantar...
 
Només necessiteu 2 masses de pasta de full rodona, ametlles laminades i sucre glaç i després nata de més de 35€ de MG o nata vegetal que munta molt bé.
La recepta és del blog de Velocidad Cuchara (aquí)


Tronc Kinder Bueno
I ara un tronc més tradicional que no he fet però que segur que aquest any faré. És de Kinder Bueno i segur que agrada a tothom. El muntatge és el típic de braç de gitano. Com que de braç de gitano ja n'he fet abans, us recomano que quan surti del forn la massa, la cobriu amb un drap humit, així no es trencarà al moment d'enrotllar-lo.
La recepta la podeu agafar d'aquí .Trobareu també un pas a pas amb fotos que us serà de gran ajuda.
 foto Ana Sevilla

2 comentaris: